VAN / ÇALDIRAN - Burçakalan Ortaokulu

Haz

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kadınlara yönelik saç bakım ve yapım kursu ile erkek berber usta öğreticilerimiz ve kursiyerlerimiz okulumuzu ziyaret etti.

Haz

1-7 Mayıs Trafik ve İlk Yardım Haftası kapsamında okulumuzda örnek vakaların senaryoları oluşturuldu. Öğrencilerimize acil müdahale gerektiren kazalar ve ani hastalık durumunda tıbbı yardım gelinceye kadar yapılabilecek ilk yardım uygulamaları hakkında farkındalık ve duyarlılık kazandırıldı.

May

Çaldıran geneli düzenlenen futbol turnuvasında, okul futbol takımımız ilk maçına çıktı. Müdür yardımcımız İzeet Can Keleş'i ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

May

Çaldıran İlçe Jandarma komutanlığından gelen personellerimiz, öğrencilerimiz için trafik eğitimi verdi. Ayrıca çocuklarımız, jandarma eğitim köpekleri ile tanışıp keyifli dakikalar geçirdiler.

Nis

Sayın Valimiz Ozan BALCI'nın katkılarıyla oluşturulan Sanat Atölyemizin hazırlıkları tamamlanmak üzere. Bu süreçte emeği geçen Görsel Sanatlar öğretmenimiz Eyyüp BULUT ve Müdür Yardımcımız İzzet Can KELEŞ'e teşekkür ederiz.

Mrt

Kitap VAN Projesi kapsamında Ptt aracılığıyla çocuklarımıza ücretsiz olarak kitapları gelmeye başladı, sayın valimize bu kapsamlı projesi için çok teşekkür ederiz.

Mrt

Ara

Okulumuzun dış ve iç cephe boyaları  yenilendi. Kapı isimlikleri takıldı. Yapılan bakım, onarım ve tadilat çalışmaları ile eğitim ve öğretim alanları yeni hallerine kavuşturuldu. Böylelikle öğrencilerimizin  daha temiz ve ferah bir ortamda eğitim görmesi sağlanayacak.

Kas

Öğrencilerimize kitap okuma sevgisi kazandırmak ve araştıran, sorgulayan bireyler yetişritmek amacıyla her gün bir ders saati tüm okulda kitap okuma saati uygulanmaktadır. Öğretmenlerimiz de öğrencilerimizle beraber kitap okumakta ve öğrencilerin okumasını teşvik etmektedir. Bu güzel uygulamaya istekle katılan tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

10 Kasım 1938 günü saat 09.05'te yaşamını yitiren, Türkiye'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde; öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz  ile  saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başlayan anma töreni, okul bahçesinde değerli öğretmenlerimizin hazırladığı öğrencilerimizin görev aldığı programla devam etmiştir.

Ekm

Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümünü kutladık.  Cumhuriyet Bayramı'nın anlam ve önemini öğrencilerimize kavratmak için coşkulu bir program düzenledik.

Şiirler,  marşlar ve şarkılar  bu kutlu bayramımıza neşe kattı.

Milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişi yolunda verdikleri mücadeleler için başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu uğurda canlarını veren bütün ecdadımızı rahmet, saygı ve minnetle anıyoruz.

Bölünmez bütünlüğümüzün teminatı olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.