VAN / ÇALDIRAN - Burçakalan Ortaokulu

Ekm

Okulumuzda 13 Ekim Dünya AFET Azaltma Günü Kapsamında , Deprem Tahliye Tatbikatı yapıldı. Öğrencilerimize bütün sınıflarda deprem, tahliye planı, siren sesleri  ve diğer detay konularına yönelik bilgilendirmenin yapılmasının ardından çalan sirenlerle öğrenciler sınıflarda deprem anında yapılması gerekenleri uyguladılar. Acil durum alarmının ardından okuldaki öğrenci ve öğretmenlerden oluşan topluluk, kontrollü bir şekilde okul binasından çıkarıldı. Afetlere karşı tedbirli olmanın gerekliliği, günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yapıldı.

Ekm

Burçakalan ortaokulu olarak dahil olduğumuz, Çiz ve Oyna Projesi kapsamında, okul bahçemizi renklendirdik. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle beraber hem çizerken eğlendik, hem oynarken eğlendik. Emeği geçen öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Eyl

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile beraber bu yıl okulumuza başlayan 1.  ve 5. sınıf öğrecilerimize yönelik oryantasyon çalışması yapıldı.  Okul rehber öğretmeni Sinem KAYA tarafından yapılan çalışmada öğrencilere okulun fiziki ortamları tanıtıldı, okul ile ilgili gerekli olan bilgiler verildi.

Okulumuzda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Kas

Tüm yaşamını vatanı ve Türk Milleti için harcayan, tarihin kaydettiği en büyük devrimcilerden Gazi Mustafa Kemal Atatürk' ün sonsuzluğa uğurlanışının 83. yıl dönümünde onu saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.

Kas

Deprem Tahliye Tatbikatımız;

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı okulumuzda coşkulu bir şekilde kutlandı. Program, günün anlam ve öneminin belirtilmesiyle başlayıp öğrencilerimizn  şiir, şarkı ve oratoryo gösterileriyle devam etti.  Cumhuriyetin ilanının 98. yılını kutladığımız bu günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.